Kawy Varanini
PALARNIA
Palarnia kawy Varanini od zawsze dużą uwagę poświęca jakości produktu, dzięki której na sile zyskała jej marka, stając się jedną z najlepszych w sektorze profesjonalnych usług.
Proces produkcyjny rozpoczyna się od starannego doboru cennych gatunków kawy zbieranej i przebieranej ręcznie, zapewniając tym samym najlepszą jakość i zmniejszając do minimum użycie ziaren niedoskonałych.
JAKOŚĆ
Poszczególne odmiany kaw Varanini wyróżniają się nieporównywalnym smakiem i aromatem zadowalającym podniebienia, najróżniejszej klienteli przy jednoczesnym zapewnieniu wysokiej jakości.
Różne gatunki kawy sprowadzane bezpośrednio z plantacji (Brazylia, Kolumbia, Gwatemala, Indie, Santo Domingo, itp.) są odpowiednio mieszane celem uzyskania produktu o harmonijnym i wyważonym smaku.
PRODUKCJA
40-letnie doświadczenie w branży połączone z innowacyjnymi rozwiązaniami technologicznymi pozwala uzyskać maksymalną jakość i trwałość procesu palenia kawy.
Aktualnie, na krytej przestrzeni o powierzchni 1.500 m w Palarni Kawy Varanini, obróbce poddawanych jest 10 ton kawy dziennie.
Przy wykorzystaniu dwóch całkowicie zautomatyzowanych i sterowanych komputerowo linii do prażenia i pakowania.